Woningontruiming van ouderlijk huis

Hoe pak je de ontruiming van het ouderlijk huis aan, wat bewaar je wel en niet? Is het bijvoorbeeld verstandig te kiezen voor tijdelijke opslag van spullen zodat op een later tijdstip bepaald kan worden wat waar mee moet gebeuren, of juist niet? Zaken-op-Orde biedt begeleiding bij dit proces en samen komen we tot een handige aanpak voor de woningontruiming van het ouderlijk huis.

Het zijn vaak de kinderen diewoningontruiming van het ouderlijk huis na het overlijden van een ouder het ouderlijk huis leeg moeten opleveren. Het opruimen, zeker met meerdere kinderen, is lastig en veelal ook een emotioneel proces waar ook tijdsdruk mee kan spelen. Het is dan fijn dat er iemand ondersteunt in praktische zin die er niet emotioneel bij betrokken is.

De keuze voor het opslaan van spullen en het hiervoor maandelijks betalen van opslagkosten, is soms wijs maar vaak ook niet omdat op zeker moment alsnog de keuzes over spullen gemaakt moeten worden. Een hulpmiddel kan zijn om van de meeste spullen foto’s te maken die ieder op een rustiger moment kan bekijken. En wat te doen met spullen die nog in goede staat zijn maar niet in de familiekring bruikbaar zijn? Zaken-op-Orde biedt begeleiding bij het proces en de keuzes die gemaakt moeten worden.

Maak het wat makkelijker

Waarmee kan ik helpen? Maak het wat makkelijker en neem voor begeleiding bij het proces van ontruimen van het ouderlijk huis contact op met Zaken-op-Orde, professional organizer voor Nijmegen en omgeving. Uiteraard gaat alles in overleg en met tact en aandacht voor de situatie, maatwerk dus.