Spullen uit het verleden

Spullen uit het verleden passen meestal niet meer in je huidige leven. Ze geven vaak meer last dan gemak en zorgen vooral voor kastvulling of een rommelige zolder /schuur. Je gebruikt ze allang niet meer en ze zijn van “vroeger”.

Ze komen bijvoorbeeld uit je familie, en je durft ze niet goed weg te doen. Of je hebt ze zelf ooit gekocht of verzameld, in een andere fase van je leven.┬áHet kost moeite te besluiten deze spullen uit het verleden weg te doen, daarom heb je de neiging ze nog maar “even” te laten staan…

Terwijl spullen zijn om te gebruiken. Is het niet meer door jou dan graag door een ander, toch? Laat ze los! Vaak voel je opluchting, want eindelijk ga je keuzes maken die je lang vooruit geschoven had. En het kan helpen een fase definitief af te sluiten.

Positief gevoel, maar…

Sommige spullen met een verleden geven je een positief gevoel, maar…. je hebt er te veel van, ze zijn versleten of kapot, of je hebt ze nooit echt mooi gevonden. Dat vraagt om flink opschonen, opruimen dus. Zodat er een paar mooie exemplaren overblijven, die je kunt koesteren, uitstallen, gebruiken en goed onderhouden.

Minder is meer! Dit geldt zeker ook voor spullen uit het verleden. Het geeft jou ruimte, letterlijk en figuurlijk, voor nieuwe dingen in je leven.