Ouderen en opruimcoach

Het is in deze tijd gebruikelijk dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat betekent dat zijzelf het huis en de administratie moeten blijven bijhouden. En het is lang niet altijd vanzelfsprekend of moge20951709_slijk hiervoor een beroep te doen op de (klein-)kinderen, en helaas hebben ouderen soms minder energie of minder hulp dan voorheen. Of door het wegvallen van de partner komen alle taken voortaan op één persoon neer. Het is dan heel plezierig om ondersteuning te regelen voor het op orde brengen en houden van het huis en/of het ordenen van de administratie: ouderen en opruimcoach is daarom een goede en nuttige combinatie!

Spullen of administratie opschonen

Bij elke levensfase horen deels weer andere spullen, hetgeen betekent dat er periodiek fors opgeschoond kan of moet worden. Het kan ook zijn dat je de indeling van ruimtes in huis of in de kasten wilt aanpassen, zodat alle spullen (weer) een logische en vaste plek krijgen. Ook kan er behoefte zijn om “schoon schip te maken”, zowel qua spullen als qua administratie, dit om niet later de kinderen op te zadelen met deze klus. Recent verscheen over dit onderwerp het boek “Opruimen voor je doodgaat” van de zweedse schrijfster Margareta Magnusson.

Het opschonen van spullen of administratie kan ook een directe noodzaak zijn als je kleiner gaat wonen. Er zal bepaald moeten worden welke spullen mee (kunnen) verhuizen of juist losgelaten moeten worden.

Iedereen die wat ouder is heeft ze: spullen uit het verleden. Het is vaak lastig keuzes te maken over spullen die van betekenis voor je waren, of die verwijzen naar periodes eerder in je leven. Samen met de opruimcoach is kiezen een stuk makkelijker, en verloopt het opschonen meestal een stuk vlotter. En natuurlijk blijf je altijd baas over je eigen keuzes en spullen! Neem gerust vrijblijvend contact met Zaken-op-Orde in Nijmegen op over de mogelijkheden.